Jan Bort Werkman

Bedrijfsprofiel

Werkman Advies is de naam van mijn eenmanszaak. Sinds 1 januari 2011 ben ik zelfstandig ondernemer.

Werkervaring
De eerste 4 jaren van mijn loopbaan heb ik in de accountancy gewerkt bij KPMG en PricewaterhouseCoopers (PwC). Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de rol van (interim) financieel adviseur met specialisatie publieke sector. Ik heb bij diverse gemeenten gewerkt, waaronder Arnhem, Enschede, Hardinxveld-Giessendam, Coevorden, Haarlem, Rheden, Delft en Horst aan de Maas. Daarnaast heb ik opdrachten gedaan bij de provincie Gelderland, de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en scholengemeenschap Alterius. Ik heb ruime ervaring opgedaan als financieel-consulent, controller en auditor.

Opleiding
* In 1999 heb ik mijn HEAO Accountancy-diploma behaald aan de Hanzehogeschool in Groningen.
* Het diploma van de postdoctorale RA-opleiding aan de Rijksuniversiteit (RUG) heb ik behaald in 2003. Ik sta ingeschreven in het accountantsregister van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) onder nummer 53066.
* In 2013 en 2014 heb ik de opleiding ‘Van RA naar RC’ aan de VU Amsterdam theoretisch afgerond (alle examens gehaald). Zodra ik de scriptie heb afgerond, volgt de inschrijving in het register van de Vereniging van Registercontrollers (VRC).

Certificering
Na het succesvol doorlopen van diverse opleidingen ben ik gecertificeerd als NLP-practitioner, Prince2 Practitioner en Lean Six Sigma Black Belt.

Kernwaarden
Bij mijn relaties wil ik bekend staan als iemand die zijn vak verstaat en zich optimaal weet te verplaatsen in de opdrachtgever en andere relaties en zo effectief en efficiënt presteert.

MVO
Maatschappelijke betrokkenheid is van groot belang in de steeds meer individualiserende samenleving. Door optimaal gebruik te maken van de voordelen van het Nieuwe Werken en moderne auto-technieken (elektrisch rijden) wil ik het milieu maximaal ontzien. Daarnaast ondersteun ik jaarlijks goede doelen ter hoogte van minimaal 5% van mijn bedrijfsresultaat.
2013, 2014, 2015 en 2016 stonden in het teken van de Muskathlon: (trainen voor) 120 kilometer mountainbiken en ruim € 50.000 aan sponsorgeld ophalen voor bestrijding van armoede (via Compassion) en mensenhandel en seksslavernij (via A21). Uiteraard betaal ik mijn reis- en verblijfskosten zelf.
In 2012 ben ik als ambassadeur verbonden geweest aan het project Serious Ambtenaar.

Netwerken (LinkedIn-groepen)
Naast mijn werkzaamheden vanuit Werkman Advies ben ik ook actief op het terrein van ‘Netwerken’. Ik ben er van overtuigd dat door samen te werken veel effectiever en efficiënter kan worden gewerkt. Daarvoor ben ik gestart met Netwerk Gelderland en heb ik inmiddels ruim 20 LinkedIn-groepen opgericht, waar totaal ruim 60.000 leden kennis en kunde met elkaar uitwisselen op uiteenlopende terreinen.

Privé
Ik ben getrouwd en vader van drie dochters. Ik woon met veel plezier in Elst (Gelderland). In mijn vrije tijd sport ik graag (volleybal, fietsen, kickboksen en fitness).

Wilt u meer weten? Neem dan even contact met mij op!

Jan-Bort Werkman

Powered by WishList Member - Membership Software